Ultima editie tiparita in format pdf

Larisa Iordache a triumfat și la Ploiești și a devenit campioană națională absolută

Publicat pe 2017-09-02 23:26:35Mihail Marinescu

Larisa Iordache a făcut din nou dovada calităților sale excepționale și a izbutit să triumfe și la Campionatele Naționale de la Ploiești, adjudecându-și titlul de campioană a României la individual compus, cu un total de 58,466 puncte. Larisa Iordache (CS Dinamo) se află într-o formă sportivă foarte bună și acest lucru nu poate decât să ne dea mari speranțe pentru Mondialele de la Montreal, care se vor desfășura luna viitoare. Cel mai mare punctaj l-a obținut la bârnă, 15,566 puncte, însă evoluția de la paralele, notată cu 14,200, a fost una de excepție, poate cea mai bună pe care a avut-o Larisa a avut-o la acest aparat în ultima vreme. La sărituri a primit 14,800, iar la sol 13,900. Vicecampioană a devenit Denisa Golgotă, de la CNS Deva, care a acumulat 52,999 puncte, iar pe locul trei a venit tot o sportivă de la Deva, Ioana Crișan, cu un total de 52,098.

În memoria Leanei Sima, Mariei Simionescu și a lui Nicolae Vieru
Să evidențiem că, înainte de începerea întrecerii fetelor, crainicul competiției, Doru Dinu Glăvan, a adus la conoștința publicului faptul că, în urmă cu ceva timp, gimnastica românească a fost părăsită de oameni care au contribuit substanțial la marile victorii ale gimnasticii românești, care și-au adus aportul la clădirea unei tradiții în ce privește obținerea de trofee la Europene, Mondiale, Olimpiade. A fost un moment memorial pentru trei mari personalități: Leana Sima (antrenorare la CS Petrolul și arbitră internațională), Maria Simionescu (antrenoare și arbitră internațională) și Nicolae Vieru (fost președinte al Federației Române de Gimnastică).

Deva a luat aurul la echipe
Concursul pe echipe a fost câștigat de gimnastele de la CNS Deva, care au acumulat o zestre de 156,929 puncte, în componența Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Laura Jurcă și Ioana Crișan. Medaliile de argint au intrat în posesia celor de la CS Dinamo (155,197 puncte), echipă compusă din Larisa Iordache, Irina Duță, Andra Anghelescu și Maria Pană. Locul III și mealiată cu bronz a devenit CS Farul Constanța, cu 154,361 puncte, în componența Cătălina Ponor, Silvia Sfiringu, Maria Holbura și Carmen Glăvan. Pe locurile IV și V s-au clasat CSA Steaua București (147,096 puncte) și, respectiv, CSS Focșani (135,863 puncte). Cătălina Ponor merită toată prețuirea și respectul nostru pentru ambiția de a merge mai departe în călătoria spre noi culmi ale performanței sportive. Deși are o vârstă la care multe fete au alte obiective sau chiar tentații, Cătălina dă dovadă de o rară tărie de caracter, ce se întâlnește numai la mari campioni. Cătălina Ponor a concurat doar la două aparate, bârnă și sol, reușind să se califice pentru finalele pe aparate. Bârnă a dat ceva bătăi de cap, Cătălina având căteva ezitări și coborând chiar de două ori de pe aparat în timpul exercițiului. La sol, însă, a fost altceva, marea noastră campioană având o evoluție foarte plăcută, pentru care a primit 13,466 puncte, a doua notă, a valoare, de la sol.