Ultima editie tiparita in format pdf

”Pregatim prahovenilor doua mari surprize”

Publicat pe 2017-08-23 09:19:39

Interviu cu Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploieşti

Ce aduce, ca elemente de noutate, acest final de vacanta?

- Formaţia de jazz pe care am înfiinţat-o în vară mi se pare, în acest moment, cel mai important element de noutate. Suntem singura instituţie de profil din ţară care are o formaţie de jazz.

Sunt foarte multi iubitori ai acestui gen de muzica in judetul nostru, iar ultimele editii ale „Ploiesti Jazz Festival” organizate de Filarmonica „Paul Constantinescu” au dovedit acest lucru din plin. Anul acesta, în prima seară vor urca pe scenă, alături de orchestra simfonica, dirijorul Cristian Oroşanu, Alexandra Fits (voce) şi Mariano Castro (pian). În total vor fi cinci seri de muzică de calitate, aşa cum i-am obişnuit, deja, pe spectatorii noştri fideli. Apoi, la fel de importanta mi se pare si infiintarea studiului de inregistrari, o raritate la nivel national.

- Spuneţi-ne câteva cuvinte despre orchestra de jazz pe care aţi înfiinţat-o în această vară...

Nu este chiar o orchestră de jazz, este un trio. Trio Jazz Ploieşti. Care înseamnă Sorin Zlat (pian), Răzvan Cojanu (contrabas) şi Laurenţiu Ştefan (tobe). Fără falsă modestie, cei trei sunt printre cei mai buni instrumentişti din jazz-ul românesc. N-aţi avea timp să vă povestesc ce profesori au avut, pe ce scene au urcat şi cu cine au cântat! Mă bucur că am reuşit să-i aduc la Ploieşti, că vor cânta pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" şi mă bucur că le pot acorda prahovenilor oportunitatea să-i asculte.

- Studioul de inregistrari cand ar trebui sa devina functional?

In curand! Mai sunt cateva lucruri de pus la punct, dar rezutatul va fi unul spectaculos. Vom putea realiza imprimări pentru orchestra simfonică, orchestra simfonică şi solist (pian, vioară, violoncel, canto etc, orchestra simfonică alături de cor, orchestra de cameră si cvartet. Înregistrarea se face la o calitate superioară, utilizand o tehnologie de ultimă generaţie. Sunt amanunte tehnice, mai greu de inteles la o prima vedere, dar pentru un artist si pentru un public avizat inseamna foarte mult! Investitia este una importanta, aproximativ 150.000 de euro. Infiintarea trio-ului de jazz si amenajarea studioului de inregistrari vor spori cu siguranta prestigiul intitutiei noastre.