Ultima editie tiparita in format pdf

Cerere în căsătorie inedită la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina. Ministrul Carmen Dan a fost complice

Publicat pe 2017-07-19 09:02:35

Cerere în căsătorie inedită la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina, în timpul ceremoniei de absolvire a cursurilor prompiţiei 2015-2017. Una dintre eleve a avut parte de cel mai frumos moment al vieţii, atunci când iubitul său, a invitat-o să iasă din formaţie şi a cerut-o în căsătorie de faţă cu profesorii, colegii, oficiali din IGPR, dar şi în prezenţa ministrului de Interne, Carmen Dan.

Geanina Gheorghe a fost invitată de iubitul său, Ionuţ Georgescu, să vină în faţa tribunei cu oficiali din Ministerul de Interne şi a întrebat-o, la microfon, dacă vrea să-i devină soţie. Tânărul a îngenuncheat emoţionat şi i-a înmânat iubitei sale un imens buchet de flori, dar şi inelul de logodnă.

Surprinsă de gest,  Geanina a acceptat propunerea, moment în care colegii săi, care se aflau încă în formaţie,  au dat drumul spre cer unui mănunchi tricolor de baloane. 

Complice la moment,  ministrul Carmen Dan a coborât de la tribuna oficială, i-a felicitat pe cei doi tineri şi i-a anunţat că Ministerul de Interne le oferă un cadou special, o vacanţă de o săptămână pe litoralul românesc, la o unitate de cazare a instituţiei.

“Sperăm să veniţi bronzaţi şi să vă simţiţi bine acolo, să vă întoarceţi cu putere de muncă”, le-a urat ministrul celor doi logodnici.

Carmen Dan a recunoscut în faţa reprezentanţilor presei că fusese pusă la curent că la ceremonia de absolvire de la Şcoala de Poliţie de la Câmpina se pregăteşte un moment special şi că nu a fost deloc străină de intenţiile tânărului din Brăila.

În schimb, Geanina, tânăra cerută în căsătorie, a fost total luată prin surprindere de gestul prietenului său cu care are o relaţie de patru ani. “Nici prin cap nu mi-a trecut. Nu mă aşteptam. A fost cel mai emoţionant moment”, a mărturisit tânăra.

Pe 13 iulie 480 de elevi au absolvit cursurişe Şcolii de Poliţie de la Câmpina, iar acum aşteaptă să fie repartizaţi la posturi. Ministrul de Interne a declarat că toţi absolvenţii vor fi încadraţi din această vară, pentru că există un deficit foarte mare de personal, de peste 20.000 de poliţişti. Dan a precizat că în prezent se analizează dacă în acest an sunt suficient de multe fonduri pentru ca MAI să poată face din nou încadrare din sursă externă.

„Eu am spus în repetate rânduri că suntem pe un deficit de persoanal de 20.000 de oameni, ceea ce înseamnă că ne dorim foarte mult să avem în rândurile angajaţilor Ministerului forţe proaspete.  Până la sfârşitul lunii iulie, toată promoţia de absolvenţi 2017 a MAI va fi încadrată.

În plus în perioada iulie-septembrie luăm în calcul o trecere din corpul subofiţerilor în corpul ofiţerilor pentru 1500 de cadre, iar spre sfârşitul anului, în funcţie de alocaţia bugetară, o să dispunem şi o angajare din sursă externă. În acest moment facem analize. Ne dorim însă ca ea să fie înfăptuită”, declarat Carmen Dan.