Ultima editie tiparita in format pdf

Arestări pe bandă rulantă într-un dosar de trafic de droguri. 18 persoane au fost trimise în spatele gratiilor

Publicat pe 2017-07-22 21:09:50

18 persoane, din Prahova și Dâmbovița, au fost arestate  prevenitv şi alte 12 au fost plasate în control judiciar într-un dosar de trafic şi consum de droguri de risc şi mare risc, instrumentat de procurorii DIICOT Ploieşti. Este una dintre cele mai complexe anchete derulate de procurorii DIICOT din Ploiești în care au fost efectuate zeci de percheziţii la domiciliile suspecţilor, traficanți și consumatori, din Dâmboviţa, Bucureşti, Ilfov şi Prahova, iar  aproape 200 de suspecţi au fost aduşi la sediul Parchetului pentru audieri.


Din cauza numărului foarte mare de suspecți în acest dosar, în anchetă au fost cooptați toţi procurorii structurii de Parchet din Ploiești, iar audierile au durat aproape trei zile.

 Conform unui comunicat de presă, BULGĂREA DANIEL, CHIRICA ALEXANDRU CONSTANTIN, COMAN OCTAVIAN MIHAI, CONSTANTINESCU RADU STELIAN, COMĂNESCU CĂTĂLIN ANDREI, DOBRE BOGDAN-GORGE, ECHIM ŞTEFAN, FELEA CODRIN ALEXANDRU, GRIGORESCU ANDREI IOAN, LAZĂR ALIN, MARINOIU ŞERBAN VLĂDUŢ, MORARU VALENTIN, NEAGOE CĂTĂLIN GEORGIAN, NEGUT SORINEL GEORGE, RADULESCU MIHAI CRISTIAN, SANDU SEBASTIAN ANDREI, STANCIU IOAN VICTOR şi SÎRGHIE DRAGOŞ au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, pentru consumul propriu, fără drept. Instanţa Tribunalului Prahova a admis solicitarea procurorilor de arestare preventivă pe numele celor 18 traficanţi de droguri. Aceeaşi sursă precizează că traficanţii de substanţe interzise s-au aprovizionat cu cantităţi de droguri de risc (cannabis) precum şi comprimate MDMA (ecstasy), de la surse de pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Dâmboviţa, pe care le-au distribuit  către consumatori, inclusiv minori, aflaţi în Municipiul Bucureşti, judeţul Dâmboviţa şi judeţul Prahova.     În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că nucleul grupării acţiona în special în zona municipiului Moreni, judeţul Dâmboviţa, dealerii principali şi secundari alimentând consumatori din zona Moreni şi localităţi limitrofe din judeţele Dâmboviţa şi Prahova. În timpul percheziţiilor de la domiciliile suspecţilor  au fost ridicate diverse cantităţi de materie vegetală, 214 plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, cântare, dispozitive destinate mărunţirii (grindere), telefoane mobile  şi suma de 22.000 lei.     “Cu ocazia declanşării acţiunii în cauză au fost depistate un număr de peste 38 de persoane care aveau calitatea de dealeri şi aproximativ 100 de persoane ce aveau calitatea de consumatori. Alte persoane s-au prezentat la sediul Serviciului Teritorial Ploieşti ca urmare a citării acestora, fiind audiate în cauză 200 de persoane”, se arată în comunicatul de presă.