Ultima editie tiparita in format pdf

Aruncarea cojilor de seminţe, scăldatul şi căruţele – în atenţia poliţiştilor locali

Publicat pe 2017-07-19 09:03:14Mihail Marinescu

În perioada sezonului cald, Poliţia Locală Ploieşti are în atenţie atât prevenirea, cât şi sancţionarea săvârșirii faptelor de natură contravenţională, precum aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public, scăldatul în fântânile arteziene ori lacurile amenajate pe spaţiile verzi, circulaţia atelajelor hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate, precum şi orice alte aspecte care privesc nerespectarea normelor de convieţuire socială, ne informează, printr-un comunicat Biroul Relaţii cu Publicul, Comunicare şi Managementul Calităţii din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti.
 În document se spune că, în zonele de responsabilitate ale Poliţiei Locale, s-au avut în vedere spațiile de agrement, domeniul public din jurul blocurilor, parcările publice, unde au fost constatate preponderent fapte de natură antisocială. Astfel, au fost aplicate în perioada 10-13 iulie 2017, un număr de 217 sancţiuni contravenționale în valoare totală de 47.170 lei, dintre care menționăm 38 de amenzi în valoare de 5.700 lei pentru nerespectarea Regulamentului de gospodărire a Municipiului Ploieşti, 21 de sancţiuni în valoare de 10.500 lei în temeiul H.C.L. 444/2011 privind circulaţia atelajelor pe drumurile publice şi 97 de sancţiuni – 23.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice.  Pentru aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.450 lei, procedându-se şi la aplicarea măsurii complementare de aducere a terenului la starea iniţială, iar pentru scăldatul în fântânile arteziene ori lacurile amenajate pe spaţiile verzi s-au aplicat 9 sancţiuni, în sumă de 2.250 lei. În vederea păstrării unui climat civilizat de ordine şi linişte publică, poliţiştii locali vor desfăşura în continuare astfel de acţiuni tematice pe domeniul public al municipiului.

Şi cu hiliganismul din parcurile dintre blocuri ce facem, domnilor!
E bine şi asta cu sancţionarea celor care fac mizierie prin aruncatul cojilor de seminţe pe domeniul public, însă ce facem, domnilor poliţişti, cu huliganismul prezent în parcurile dintre blocuri aflate în cartiere? Că tot despre atenţia asupra unui climat civilizat este vorba, dar care s-a transformat în climat necivilizat. Nu că Poliţia ar fi de vină pentru lipsa de educaţie a acelor vandali, că dacă pe Şcoli de Corecţie nu se mai pune accentul..., dar ar fi indicat să se mai patruleze prin zonele respective şi poate, dacă există şi ceva voinţă, să se schimbe legislaţia, să fie pedepse foarte aspre aplicate scandalagiilor. În parcul situat în spatele blocurilor de pe strada Zimbrului din Ploieşti, zi de zi se pot observa cum vin puştanii cu maşinile din diferite părţi ale oraşului, de parcă aici ar fi parcul de distracţii pentru ei. Vin şi cu măsuţe, scăunele, nelipsind băutura, în principal berea (parcă este interzis a se consuma alcool în parcuri!), fără să le pese că blocurile acelea sunt şi ele locuite şi că deranjează prin vorbitul foarte tare şi cu limbaj pornografic. Mai mult decât atât, seară de seară, clanuri de zeci de copilaşi vin în parcul respectiv şi au comportamente bizare, inumane, ce nu au de aface cu civilizaţia! Lovesc cu bâte într-o măsuţă din plastic din înzestrarea parcului, devastează băncile, rupându-le scândurile, plus gălăgie ca la... balamuc! Mai zilele trecute au rupt şi o creangă a unui copac aflat în parc! Aşadar, domnilor poliţişti, dacă veţi patrula mai des şi acel parc, mai ales după ce se lasă întunericul veţi avea mult de lucru! Ca să nu mai spunem şi de nişte cocalari care mai obişnuiesc să dea tare ceea ce ei numesc muzică – un fel de bocete şi în fundal nişte zgomote de tablă lovită cu ciocanul! Aici, legislaţia ar trebui schimbată, iar poliţiştilor să li se permită să confişte aparatura scandalagiilor, aşa cum este şi în alte state, membre ale Uniunii Europene, că doar trebuie să ne intereseze climatul civilizat din oraşe!