Ultima editie tiparita in format pdf

Cinci eleve de liceu din Ploiești au picat în plasa unui proxenet

Publicat pe 2017-06-29 12:12:55

Bărbatul a primit o pedeapsă record pentru Prahova

Cinci eleve de liceu, cea mai mică în vârstă de 15 ani, iar cea mai mare de 18 ani, au trecut prin coșmarul vieții lor după ce au picat în capcana întinsă de un proxenet ploieștean, conoscut în lumea interlopă din oraș drept Țăranu. Pe numele său adevărat Pavel Alexe, în vârstă de 42 de ani, bărbatul a fost condamant la 18 ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de viol în formă continuată, șantaj, amenințare și proxenetism și lipsire de libertate în mod ilegal. În aceeași cauză a fost condamnată și concubina proxenetului, Ana Maria Cărbunaru, care a primit o pedeapsă de 4 ani și șase luni pentru complicitate.

Victimele celor doi au fost cinci eleve de liceu,  care au fost încuiate într-un apartament din cartierul Bariera București, forțate să se prostitueze, filmate în timp ce întrețineau relații sexuale, fotografiate în ipostaze indecente și supuse la perversiuni sexuale. Imaginile erau folosite doar pentru ca fetele să fie șantajate și să accepte să se prostitueze, în caz contrar, totul ar fi fost făcut public pe internet.

Proxenetul a ajuns pe mâna poliției după ce una dintre victimele sale a reușit să scape și a povestit părinților tot coșmarul prin care a trecut. A mers la Poliție și a depus o plângere, în plus a acceptat să colaboreze cu ancetatorii în timpul supravegherii suspectului

Cristian Alexe avea pus la punct o întreagă  strategie prin care ajungea să le convingă pe fete să întrețină relații sexuale. Era suficient ca o fată să ajungă în apartamentul său închiriat în cartierul Bariera București din Ploiești pentru ca aceasta să se transforme peste noapte în prostituată. Una dintre victime a declarat în fața instanței că l-a cunoscut pe Alexe prin intermediul iubitului său. Împreună au mers în vizită în apartamentul proxenetului sub pretextul unui joc de cărți, însă acolo a fost abandonată de prietenul ei. Ulterior a aflat că băiatul cu care avea o relație bătuse palma cu Alexe. A rămas în casa ororilor câteva zile, timp în care a fost forțată, sub amenințarea cuțitului, să întrețină relații sexuale chiar cu bărbatul care o sechestrase, iar toată scena a fost filmată cu un telefon mobil de către Ana Maria Cărbunaru, concubina proxenetului.

“…Alexe a închis uşa de la intrare cu cheia pe care a introdus-o ulterior în buzunarul pantalonilor. Persoana vătămată … a încercat să o contacteze de pe telefonul mobil pe o prietenă pentru a-i comunica unde se află, ocazie cu care inculpatul i-a luat din mână telefonul mobil, spunându-i că nu trebuie să vorbească (…) Inculpatul verifica identitatea apelantului și decidea dacă îi va da telefonul acesteia pentru a răspunde. Când observa că partea vătămată era contactată de către părinţi, îi înmâna telefonul acesteia, spunându-i pe un ton ridicat şi agresiv, atât el cât şi concubina acestuia, să le spună părinţilor că este plecată la munte cu prietenul ei, (…). De teamă, s-a conformat de fiecare dată, minţindu-şi părinţii după cum îi era indicat de către inculpaţi. (…)Persoana vătămată a fost lipsită de libertate în perioada 05.02-08.02.2016 și în toata această perioadă nu dormit deloc, la un moment dat având chiar intenţia de a se arunca pe geam pe fondul stării de disperare în care se afla”, se arată în rechizitoriul procurorului de caz.

Deși tânăra i-a mărturisit bărbatului că este virgină și că nu dorește să participe la partide sexuale, nici Țăranu și nici concubine acestuia nu au ținut cont de acest aspect și au continuat presiunile și amenințările.

În noaptea de 05/06.02.2016, sub pretextul unui joc de cărţi, inculpata ..........a dezbrăcat cu forţa persoana vătămată ascunzandu-i apoi hainele într-o alta încăpere și spunându-i acesteia că în apartamentul lor se doarme doar dezbrăcat, apoi i-a luat mana persoanei vătămate și a condus-o în mod forţat pentru a-l masturba pe inculpatul .......... în timp ce inculpata îi solicita în mod insistent să îl masturbeze, inculpatul .........., aflat în stare de ebrietate, o trăgea spre el fără ca aceasta să poată opune rezistență solicitandu-i persoanei vătămate să întrețina relaţii sexuale normale. Întrucât persoana vătămată a refuzat, spunandu-i că este virgină (aspect ce rezulta și din certificatul medico-legal) inculpatul .... i-a introdus un deget în vagin apoi a luat hotărârea de a întreține cu aceasta relaţii sexuale orale. În continuare, inculpatul i-a solicitat pe un ton agresiv să îi facă sex oral, tragând-o cu putere de cap ajutat fiind și de inculpata ....care o împingea, anihilind astfel posibilitatea persoanei vătămate de a opune rezistentă . (…) În data de 07/08.02.2016, cand, tot sub influența alcoolului, inculpatul .... i-a solicitat persoanei vătămate .... pe acelaşi ton agresiv, să se dezbrace și să îi facă sex oral iar aceasta, de teamă, s-a dezbrăcat”, se menționează în rechizitoriu.

Tânăra a reușit să scape după trei zile de chin. A păzit momentul când proxenetul dormea, a luat telefonul mobil și i-a trimis un sms părinților săi. Audaită de procurori, mama victimei a declarat că tot timpul cât fiica ei a lipsit de acasă a crezut că este plecată într-o excursie la munte cu iubitul său. Și-a dat seama că ceva grav s-a întâmplat abia când atât ea cât și soțul său au primit mesaje prin care fata lor le cerea insistent să fie sunată. Alexe a acceptat să-i dea drumul victimei doar după ce a fost amenințat de tatăl acesteia că va cere ajutorul Poliției.

“… a primit un sms de la fiica ei cu conţinutul „Suna-mă" lucru care i s-a părut ciudat în condiţiile în care nu înţelegea de ce nu o sună ( …) Tatăl a primit şi el la rândul său un sms de la .......... cu conţinutul " spune-i lu mama să mă sune". în acest moment martora ………….…….. s-a gândit că fiica ei este în pericol şi că nu poate să vorbească”, se arată în rechizitoriu.

În timpul anchetei au fost identificate alte cinci victime, eleve de liceu, niciuna mai mare de 18 ani. Conform procurorilor, două dintre fete au mers de bună voie în apartamentul lui Alexe, dar nu cu intenția să devină prostituate, ci pentru a-i cere ajutorul. Fetele aveau necazuri la școală din cauza unor colege mai mari, așa că au considerat că temutul  “Țăranu” le-ar putea oferi protecție. N-au mai ieșit din casa individului decât după ce au fost forțate să întrețină relații sexuale.

“La data de 29.05.2016, persoana vătămată ...., în vârstă de 18 ani, pe fondul unui conflict între ea şi 2 colege de liceu care au ameninţat-o cu acte de violenţă, i-a solicitat prietenei acesteia, respectiv martorei ....să o sprijine în rezolvarea conflictului. ....i-a spus persoanei vătămate că poate să o ajute prin intermediul unui prieten de-al ei, respectiv inculpatul Alexe Pavel, care ar putea interveni şi rezolva conflictul cu pricina. I-a solicitat persoanei vătămate, ca în data de 30.05.2016, să meargă împreună la domiciliul inculpatului unde urmau să vorbească cu acesta despre cele două fete care o ameninţă cu acte de violenţă . La data de 30.05.2016,(...) fiind conduse în apartamentul inculpatului unde l-au găsit pe acesta şi pe martora minoră .... în vârstă de 17 ani. Inuclpatul a solicitat numitei ....să părăsească apartamentul şi să o lase pe persoana vătămată la el, întrucât intenţionează să le cheme pe fetele cu care intrase în conflict. (…) La scurt timp persoana vătămată şi-a manifestat intenţia să plece şi ea din apartament ocazie cu care inculpatul Alexe pavel a închis uşa de la intrare cu cheia pe care a introdus-o in buzunar şi i-a spus persoanei vătămate că nu o lasă să plece din apartament (…) până când nu va întreţine relaţii sexuale cu aceasta. Inculpatul i-a luat telefonul mobil persoanei vătămate, în momentul în care a observat că aceasta doreşte să-1 utilizeze apoi, în momentul în care era contactată telefonic de către alte persoane, îi indica ce anume sa spună, sub ameninţarea unui cuţit pe care îl afişa ostentativ în faţă”, se mai arată în rechizitoriu.

O altă victimă a fost luată cu forța, din fața barului La Măndița, din cartierul Sud din Ploiești, obligată să se urce într-un taxi și dusă, sub amenințarea unui briceag, în apartamentul din Bariera București.  Victimele erau fotografiate și filmate în ipostaze indecente, iar atunci când refuzau clienții chemați “pentru noutăți” de Alexe, erau amenințate că vor deveni vedete pe facebook. Cât timp se aflau în casa ororilor, copilele erau obligate să le spună părinților fie că sunt la un grătar într-un alt oraș, fie că au rămas peste noapte la o colegă de școală. Naïve și speriate de lama cuțitului care era ținută în permanență în fața lor, fetele s-au conformat de fiecare dată. De altfel, au reținut anchetatorii, Alexe își numea briceagul “mâna lui dreaptă”. Atunci când simțea că victimele nu mai sunt impresionate de cuțit, bărbatul își bătea concubina fără un motiv anume, doar pentru a dovedi de ce este în stare, dacă nu este ascultat.

“Apoi, în încercarea de a o convinge pe ...să revină în apartamentul său pentru a practica prostituţia, a ameninţat-o pe aceasta că o va face vedetă referindu-se la postarea pe facebook a fotografiilor cu ea în lenjerie intimă, cu scopul de a o denigra, în cazul în care refuză să procedeze la cele solicitate de acesta” se arată în comunicat.

Proxenetul Țăranu a fost prins de polițiști cu ajutorul victimelor sale care au depus plângere la Poliție de îndată ce au reușit să scape din apartamentul său. Telefonul proxenetului a fost interceptat,  iar în octombire 2016, în baza probelor obținute, Alexe Pavel a fost reținut în urma unor percheziții care au avut loc în apartamentul din Bariera București. În urma anchetei informatice au fost descoperite mai multe conturi pe care Ana Maria Cărbunaru le avea pe diverse site-uri de anunțuri la categoria matrimoniale. Aici erau postate fotografii indecente cu victimele, iar anunțul era însoțit de numărul de telefon al proxeneților. Clienții erau interesați în mod special “de noutăți” și dacă fetele arată bine sau dacă mai au nevoie de “retușuri”. Tarifele solicitate erau diferite, de la 80 de lei până la 150 de euro, în funcție de momentul zilei ales de client, de durata partidei și dacă solicitantul dorea ca fata să se deplaseze la domiciliul său.