Ultima editie tiparita in format pdf

Jaf în stil mafiot în Prahova

Publicat pe 2017-05-30 16:05:54

Două femei, atacate de mascaţi în apartament de unde au furat 70.000 de euro

Jaf în stil mafiot în oraşul prahovan Urlaţi. Două femei, mamă şi fiică, au fost atacate în propriul apartament de mai multe persoane rămase până în prezent neidentificate. Tâlharii au reuşit să fure din casa celor două victime 70.000 de euro, bani proveniţi din vânzarea unor terenuri. În cauză a fost deschis un dosar penal, iar poliţiştii încearcă să dea de urma vinovaţilor.

Atacul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar hoţii au intrat în casă după ce au forţat cu o rangă metalică geamul de la bucătăria apartamentului situat la parterul unui bloc din centrul oraşului Urlaţi.

Unul dintre hoţi, despre care victimele susţin că era o femeie, a bruscat-o pe fiica bătrânei pe care a şi forţat-o să spună unde sunt ascunşi banii.

Cele două femei aveau în casă o suma foarte mare de bani, peste 70 de mii de euro, pentru că tocmai ce vânduseră opt hectare de pământ. Mica averea era ascunsă în şifonier printre haine, iar hoţii au avut nevoie de două ore până să ajungă la punga cu bani, timp în care atât bătrâna de 82 de ani, imobilizată la pat, dar şi fiica în vârstă de 51 de ani, care suferă de o afecţiune psihică,  au suportat chinuri cumplite.

După ce hoţii au plecat din casă, victimele au cerut ajutorul unui vecin care a şi alertat poliţia. De altfel, oamenii care locuiesc în acelaşi bloc spun că nu este pentru prima dată când cele două au fost atacate în casă şi că nu de puţine ori Poliţia din Urlaţi a fost chemată să intervină de urgenţă. S-a mai întâmplat şi în trecut, când aceleiaşi bătrâne mai multe persoane au încercat să-i fure bijuteriile de familie. Autorităţile nu au reuşit până în prezent să identifice agresorii.

În cauză a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru tâlhărie calificată.