Ultima editie tiparita in format pdf

Handbal de calitate la Turneul juniorilor 2 de la Ploiești

Publicat pe 2017-05-02 16:26:31Mihail Marinescu

Echipele moldovene merg mai departe
La finele săptămânii trecute, sala din cadrul complexului sportiv Tel George Junior a găzduit meciurile de handbal băieți din cadrul Turneului semifinal rezervat juniorilor II, Grupa III, printre cele patru echipe competitoare aflându-se și echipa Clubului Sportiv Școlar Ploiești, pregătită de prof. Silviu Stănescu – directorul clubului. În urma desfășurării partidelor, pe parcursul a trei zile, mai departe s-au calificat echipele moldovene LPS Suceava (cu punctaj maxim, 6 puncte) și CSS Galați (cu 4 puncte). Echipa ploieșteană a terminat turneul pe locul III, cu 2 puncte, victoria venind în cea de-a doua partidă jucată de ploieșteni, cea împotriva CSS Alexandria, cu 32-23. Turneul de la Ploiești a beneficiat de arbitrajul a două cupluri – Suliman/Cazan (Constanța) și celebrele arbitre internaționale Stroia/Florescu (Bucureşti/Argeş).

CSS Ploieşti – LPS Suceava 21-25
În prima zi a turneului, CSS Ploiești a întâlnit-o pe LPS Suceava, cea care avea să câștige Grupa III. A fost o partidă foarte aprig disputată, jucătorii ploieșteni dând impresia că pot să se impună în fața moldovenilor din Suceava, mai ales că au fost momente, atât în prima repriză, cât și în cea de-a doua când cea care conducea pe tabelă era CSS Ploiești. A fost un meci sub nota echilibrului per ansamblu, diferența făcându-se în final. Suceava a gestionat mai bine acea perioadă a jocului și avea să câștige la 4 goluri diferență (25-21), cam mare pentru cum s-a jucat. În această partidă, pentru CSS Ploiești au evoluat: Alexandru Ispas, Gruia Nișulescu 4 goluri, Antonie Savelovici 8 goluri, Ioan Gudin 1 gol, Mihai Chiranu, Gabriel Paraschiv 1 gol, Andrei Stănescu 4 goluri, Valentin Bucuroiu, Cătălin Albu 3 goluri, Petre Bucur.

CSS Ploiești - CSS Alexandria 32-23
După insuccesul cu Suceava, CSS Ploiești avea neapărat nevoie de victorie în confruntarea cu Alexandria pentru a rămâne în cursa pentru calificare. Ei bine, această victorie avea să vină și, odată cu ea, a reînviat și speranța de clasare pe locul secund, loc de calificare. În minutul 10 era deja 6-1 pentru CSS Ploiești, diferența de 5 goluri menținându-se și în următoarele minute. În minutul 21, Alexandria a venit mai aproape, la 3 goluri, însă a urmat o serie fantastică a ploieștenilor, cu patru goluri marcate la rând, scorul devenind 16-9 pentru CSS Ploiești, datorită golurilor înscrise de Andrei Stănescu (2), Cătălin Albu (1) și Octavian Nica (1). Scorul pauzei avea să fie, însă 16-10 (la juniori 2, o repriză are durata de 25 de minute). Recitalul ploieștean avea să continue și în actul secund, chiar dacă unii jucători s-au mai menajat în perspectiva meciului decisiv cu Galați. A fost 18-12, 19-13, 23-15, 27-19, după care diferența a crescut la 9 goluri, cu care, de altfel, avea să se încheie și partida: 32-23 în favoarea CSS Ploiești. În acest meci, pentru CSS Ploiești, au evoluat: Alexandru Ispas, Adrian Tănăsescu, Andrei Stănescu 10 goluri, Cătălin Albu 3 goluri, Antonie Savelovic 6 goluri, Dan Popescu, Petre Bucur 3 goluri, Valentin Bucuroiu 3 goluri, Vlad Răducanu 1 gol, Ioan Gudin 2 goluri, Octavian Nica 1 gol, Gabriel Paraschiv 2 goluri, Mihai Chiranu 1gol, Vlăduț Alici, Radu Eremia, Andrei Drăghici.

CSS Ploiești – CSS Galați 23-28
Şi a venit și ziua meciului decisiv pentru calificarea de pe locul II, un meci de totul sau nimic. Cele două echipe ne-au oferit un joc de calitate, cu multe faze spectaculoase. Echipa moldoveană a prins o zi foarte bună, cu multe reușite în atac și cu o apărare foarte agresivă, chiar și în afara regulamentului. Era greu de bătut echipa din Galați, care a condus în permanență pe tabelă. În repriza a doua, scorul avea să fie ceva mai strâns, datorită ploieștenilor, care jucau din ce în ce mai bine și fructificau atacurile ce le aveau. A fost 11-14, 12-15, 14-17, însă finalul meciului a fost al jucătorilor din Galați, cărora le intrau mai toate mingiile în plasa porții ploieștene. S-a terminat 23-28 și echipa din Galați merge mai departe, alături de Suceava. Pentru CSS Ploiești au evoluat: Alexandru Ispas, Adrian Tănăsescu, Andrei Stănescu 9 goluri, Cătălin Albu, Antonie Savelovic 2 goluri, Valentin Bucuroiu 4 goluri, Ioan Gudin 1 gol, Octavian Nica, Gabriel Paraschiv 4 goluri, Mihai Chiranu, Radu Eremia, Nișulescu Gruia 3 goluri. Chiar dacă a pierdut calificarea, echipa de handbal băieți a CSS Ploiești merită felicitată și prețuită pentru tăria de caracter de care a dat dovadă, pentru modul în care a abordat fiecare partidă. Handbaliștii pregătiți de prof. Silviu Stănescu au creat faze foarte frumoase, spectaculoase și putem spune că Ploieștiul are handbaliști de viitor, un viitor pe care trebuie să-l construim din timp și cu suflet, dar și cu investiții, din partea autorităților, din partea sponsorilor... . Nimic nu se poate realiza în Ploiești dacă acestor minunați sportivi nu li se asigură și o continuitate. Domnilor, lăsați orgoliile și puneți umărul la reclădirea sportului local, că altfel nici ce să ne mai amintim nu vom mai avea peste 10 ani!