Ultima editie tiparita in format pdf

Fetiţă de 8 ani din Pietroşani, bătută crunt de mama sa

Publicat pe 2017-05-11 15:31:04

Copila a fost preulată de asistenţii sociali din casa terorii

O fetiţă în vârstă de 8 ani, din satul Pietroşani, comuna Puchenii Mari, a fost preluată în regim de urgenţă din casa părintească după ce a venit la şcoală plină de vânătăi pe întreg corpul. Copila a povestit colegilor de clasă ca a fost bătută cu un băţ chiar de către mama sa. Una dintre colege a filmat rănile fetiţei şi a postat clipul pe youtube. Autorităţile s-au autosesizat în acest caz şi au declanşat anchete paralele. 

“Asistenţii sociali au decis să meargă la domiciliul familiei pentru a face o anchetă. La faţa locului au constatat că fetiţa în vârstă de 8 ani era în stare bună şi nu mai avea răni pe corp, cel mai probabil imaginile fiind surprinse cu ceva timp în urmă. S-a luat decizia luarii unei măsuri de protecţie pentru faţă de copil, care se află în prezent sub o formă de plasament la un centru special. Mama a fost de acord cu măsura plasamentului”, a declarat Corina Nicola, prutătorul de cuvânt al DGASPC Prahova.

Ancheta este încă la început în acest caz, astfel că este prematură luarea unei decizii mai drastice, în sensul decăderii din drepturile părinteşti în ceea ce o priveşte pe mama acuzată de violenţă în familie. Asistenţii sociali vor solicita instanţei de judecată conform legii, menţinerea pe o perioadă nedeterminată a măsurii de protecţie faţă de copil. Fetiţa se află acum într-un centru specializat de ocrotire a copilului din Ploieşti. În paralel, IJP Prahova a deschis un dosar penal pentru violenţă în familie, iar Elena Dobre urmează să fie audiată în cauză.