Ultima editie tiparita in format pdf

Condamnat pentru exercitarea fără drept a unei profesii

Publicat pe 2016-02-01 12:48:16D.F.

Atenție unde vă tratați dantura! Fals dentist care a nenorocit mai mulți pacienți, în libertate

Anne Marie Seserman, o tânără care a practicat fără drept profesia de medic stomatolog, atât în Azuga cât și în Predeal, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare fiind găsită vinovată, de două instanțe, de exercitarea fără drept a unei profesii, înșelăciune în formă continuată și furt calificat. Femeia a fost reclamată la Poliție de mai muliți pacienți, unii din Prahova, alții din Brașov, nemulțumiți de calitatea actului medical. Seserman a fost anchetată de Poliția Azuga încă din anul 2009 și ulterior de autoritățile din Brașov și a fost deferită justiției în două cauze separate. Una dintre acestea s-a aflat pe rolul Judecătoriei Sinaia, iar cea de-a doua, la Judecătoria Brașov.

Anne Marie Seserman ajunge în atenția autorităților în urmă cu cinci ani. Atunci femeia este reclamată la Poliția din Azuga de către Carmen Cimpoca,  o fostă pacientă, nemulțumită de faptul că, după ce a fost tratată de Seserman, a ajuns de urgență la spital într-o stare destul de gravă. Pe rând apar și alte plângeri în care oamenii care avuseseră ghinionul să ajungă pe scaunul “dentistei”, în realitate doar o studentă fără școală terminată,  invocau probleme medicale ca urmare a tratamentului aplicat de Anne Marie Seserman. Femeia ajunge în fața instanței de judecată, prima dată la Judecătoria Sinaia, care o condamnă în 2011 la o pedeapsă simbolică: „pentru comiterea infractiunii de exercitare fără drept a profesiei de medic dentist ,(…)  la 15 zile închisoare; - pentru comiterea infractiunii înşelăciune (…) ( 5 acte materiale ), la 1 an închisoare; - pentru comiterea infractiunii de fals în înscrisuri oficiale, (…) la o lună închisoare ; - pentru comiterea infractiunii de uz de fals , (…)- la o lună închisoare. (…) inculpatul execută pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare, pedeapsa rezultantă în urma contopirii. În baza art. 81, 82 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate inculpatului pe durata termenului de încercare de 3 ani”, conform portalului instanțelor de judecată. Pe scurt, Seserman rămâne cu pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare și, evident, asta nu o împiedică să-și vadă mai departe de treabă.

Patru ani mai târziu, Anne Marie Sesserman ajunge din nou în fața instanței de judecată, de data aceasta la Judecătoria din Brașov care condamnă falsul dentist la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru infracțiuni similare, legate tot de exercitarea fără drept a profesiei, înșelăciune, fals și furt calificat. Deși sentința, dată în primăvara anului trecut,  nu a fost una definitivă, aceasta nu a fost contestată nici de procurori și nici de inculpată, iar acum există informația, neconfirmată oficial de autorități, că Anne Marie continuă să facă pe dentistul, unii spun că în țară, alții că și-ar fi deschis un cabinet în Franța.

Cum își atrăgea clienții

Anne Marie Seserman nu era neapărat străină de profesia de stomatolog. Urmase cursurile unei facultăți de profil, dar fără să obțină, la data săvârșirii faptelor, dreptul de liberă practică, deci nu-și finalizase studiile. Și-a deschis un cabinet în Azuga, undeva în imediata vecinătate a fostei Fabrici de Bere și aici își primea clienții. După scandalul care a izbucnit în oraș, din cauza lucrărilor de proastă calitate,  femeia se mută în Predeal unde convinge un medic din stațiune să o ia în custodie, chipurile pentru a-și face stagiul de practică. Și aici lasă urme, pentru că Anne Marie primea și trata pacienții  pe timpul nopții, fără știrea medicului care deținea pe drept cabinetul. De clienți nu ducea lipsă și asta pentru că avea prețuri mult mai mici decât cele cerute de medici în mod normal, în plus, oamenii care o căutau nu știau că femeia care îi trata nu era un stomatolog adevărat. Când a fost dată în vileag, a dispărut din Predal, lăsând în urmă multe datorii și oameni cu …gingia umflată.