Ultima editie tiparita in format pdf

Vacanţă de coşmar pentru 50 de turişti. Unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Sinaia, cuprins de flăcări

Publicat pe 2017-05-04 16:24:32

Vacanţă de coşmar pentru 50 de turişti cazaţi la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Sinaia. Clădirea a fost cuprinsă de flăcări în toiul nopţii de sâmbătă spre duminică, astfel că toate persoanele care se aflau la acel moment în interiorul hotelului au fost evacuate. Deşi turiştilor li s-a oferit posibilitatea să se cazeze la alte hoteluri de acelaşi calibru din staţiune, cei mai mulţi au ales să-şi scurteze vacanţa şi să plece acasă, speriaţi de flăcările imense.

Focul de la hotelul Ioana a izbucnit puţin după ora 4 dimineaţa, la una dintre camerele situate la mansarda clădirii. Speriaţi de alarma de incendiu, dar şi de fumul gros, turiştii au ieşit buimăciţi din camere şi au aşteptat ca pompierii solicitaţi să intervină să stingă flăcările.

La sosirea pompierilor la faţa locului, mansarda hotelului ardea pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, degajându-se un fum gros. Ulterior, flăcările s-au extins, cuprinzând peste 300 de metri pătraţi.  Pentru că exista riscul ca incendiul să se extindă, ISU Prahova a suplimentat forţele până la localizarea incendiului. Abia după patru ore, echipele de intervenţie s-au retras, dar focul deja mistuise o bună parte din ultimul etaj al hotelului.

Potrivit ISU Prahova, cauza incendiului a fost un coş de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile. Aceeaşi sursă a precizat că unitatea de cazare are autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2010, iar ultimul control s-a realizat anul trecut.

Hotelul, cu structură din lemn, este format din parter plus două etaje şi mansardă. Este vorba despre un boutique hotel, cu o capacitate de cazare de 53 de locuri, în 18 camere duble, una single, cinci apartamente, dintre care trei cu zona SPA proprie.

Este un hotel exclusivist, dedicate turiştilor cu un venit peste medie. Preţul unei noţi de cazare este porneşte de lae 350 de lei pe noapte pentru camera single şi ajunge până la 1.350 de lei pentru apartamentul prevăzut cu zonă cu SPA şi şemineu.