Ultima editie tiparita in format pdf

Încă un elev strălucit ne pleacă din ţară!

Publicat pe 2021-03-26 12:17:57 Mihail Marinescu

Elevul Rareş Avram, de la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti, a fost acceptat de Univ. Harvard din SUA

Rareș Avram, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești, la profilul matematică-informatică, intensiv informatică, a fost acceptat la prestigioasa Universitate Harvard din Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii.
Rareș a fost unul dintre cei 747 de candidați acceptați, dintre cei 10.000 care au depus aplicații. El a fost pasionat de informatică încă din clasa a V-a, fiind elevul doamnei profesor Daniela Lica.
A participat la 6 ediții consecutive ale Olimpiadei Naționale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obținând mai multe medalii. La sfârșitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanții României la Competiția Internațională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obținut Medalia de Argint la Informatică și Medalia de Bronz la disciplinele Matematică și Fizică. A fost unul dintre fondatorii echipei de robotică infO(1)Robotics a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești, cu care a obținut numeroase premii la campionatul național de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, în cele 2 sezoane de participare.
De asemenea, în contextul situațiilor create nu atât de epidemie, cât de aplicarea restricţiilor, echipa a confecționat viziere de protecție cu ajutorul imprimantelor 3D, donând peste 2.400 de viziere către 30 de unități medicale din județul Prahova. Se putea să nu se amintească ceva şi despre „actuala situaţie epidemiologică”? Uşor, uşor, pare să fie transformat într-un fel de „cult” covidul ăsta!
Universitatea Harvard este în top 3 mondial al celor mai bune universități din lume conform QS World University Rankings 2021, fiind cotată pe primul loc în ceea ce privește reputația în rândul angajatorilor.
Pentru promoția curentă, au fost acceptați pentru a începe cursurile la această universitate doar 2 elevi români, rata globală de acceptare fiind de doar 7%.
Dintre cei 747 de candidați acceptați, doar 91 provin din afara Statelor Unite, din 67 de țări ale lumii.